Tetouan
De charme van tradities
Distance 1.894 km
Durée de vol 2u30
Température 0 ºC

Dienstregelingen

In samenwerking met je favoriete luchtvaartmaatschappijen biedt Liege Airport je elk seizoen de mooiste bestemmingen.
Reserveer snel je volgende vakantie volgens de dienstregeling die je het best uitkomt!

Pourquoi Tetouan ?

3 raisons

  • Klein Jeruzalem

    dat is de bijnaam van de grote joodse wijk die doorheen de eeuwen in de medina is gegroeid. Een wirwar van steegjes bakent de aan handelsactiviteiten gewijde soeks af. De medina van Tetouan behoort tot het Werelderfgoed van de Unesco.

  • Cabo Negro

    deze badplaats heeft haar charme zowel te danken aan de schoonheid van haar strand, als aan de witte gevels van haar luxueuze villa’s en aan het woud rond de stad.

  • Een duik in het verleden

    het archeologisch museum van Tetouan schetst de geschiedenis van Noord-Marokko. Het stelt zuilen, amfora’s en Fenicische en Romeinse archeologische resten tentoon. Liefhebbers kunnen bovendien de antieke sites van Tamuda en Lixus bezoeken.

Werkelijk iedereen vindt zijn gading in Tetouan.

Als erfgename van de dikwijls conflictueuze betrekkingen tussen Moren en Spanjaarden is Tetouan een geslaagde synthese geworden van de tradities van die twee schitterende culturen.

In de soeks kan je het werk van de ambachtslieden bewonderen of een oudhedengalerij bezoeken. Je kan je ook op het strand van het Martil ontspannen. Mogelijkheden te over. Het Hassan II‑plein en het vroegere paleis van het kalifaat mag je zeker niet missen.

Meer informatie vind je op http://www.visitmorocco.com/en/tanger-t%C3%A9touan