Praktische informatie

Reisgids

Aan boord

Comfort

Comfort aan boord

Liege Airport volgt je tot in het vliegtuig en geeft je een paar handige tips voor meer comfort aan boord. Reizen met ons zal je echt bevallen.

Keuze van de stoel

Het kan geen kwaad om het nog eens te herhalen: als je last hebt van claustrofobie, kun je beter een plaats bij het raampje reserveren. Maar als je regelmatig naar de wc moet of wilt kunnen opstaan zonder iemand lastig te vallen, kun je beter een plaats bij het middenpad vragen.

Punten om op te letten in een vliegtuig als je er gevoelig voor bent …

  • Geluid: de voorkant is het minst lawaaierige deel van het toestel.
  • Turbulentie: dicht bij de vleugels voel je de minste turbulentie.
  • Beenruimte: bij de nooduitgangen heb je de meeste beenruimte.
  • Een slaapplekje: vermijd de achterkant van het toestel, dicht bij de technische kasten van het boordpersoneel, en de laatste rij van elke zone. Die stoelen zijn vaak niet verstelbaar. De beste plaatsen zijn aan de raamkant.

Hydratatie

De lucht in de cabine is heel droog, met name vanwege de airconditioning. Twee tips: drink veel en doe geen contactlenzen in. Door de onttrekking van vocht aan de lucht drogen je ogen uit.

Lichaamsbeweging

We staan er niet altijd bij stil, maar wanneer we wakker zijn, houden we niet op met bewegen. En in een vliegtuig kan onbeweeglijkheid voor problemen zorgen. Blijf in beweging! Blijf niet langer dan anderhalf achter elkaar zitten, loop een stukje in het gangpad en aarzel niet om je schoenen uit te doen tijdens de reis.

Miniapotheek

Wanneer je een zware verkoudheid of kiespijn hebt, kan een korte reis met het vliegtuig echt onaangenaam worden. De luchtdrukregeling en de airconditioning verergeren namelijk vaak de symptomen. Vergeet niet om aspirines of je gebruikelijke pijnstillers mee te nemen en daar gebruik van te maken als het nodig is. Indien nodig, denk ook aan middelen tegen misselijkheid of diarree.

Ik bestel nu mijn Travel Pharma-pakket!

Afhankelijk van je bestemming stelt Travel Pharma een speciale reisapotheek samen voor jou en je naasten. Zo nodig kun je er natuurlijk ook specifieke geneesmiddelen aan toevoegen. Slim en bijzonder praktisch. Bij iedereen favoriet!

Kleine dingen die een mens goed doen

  • Een nekkussen om goed te kunnen slapen
  • Steunkousen
  • Een vestje
  • Je bril in plaats van contactlenzen
  • Een pakje kauwgom voor tijdens het landen om te voorkomen dat je oren gaan dichtzitten
  • Een toilettas om je op te frissen voordat je op je bestemming aankomt

Berglucht … in het vliegtuig

De luchtdrukregeling in de cabine van een vliegtuig is anders dan op de grond. Deze komt overeen met de luchtdruk op een hoogte van 1200 tot 2500 meter en is dus van invloed op onze ademhaling, ons gehoor enzovoort.

Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11