Praktische informatie

Reisgids

Gezinnen met kinderen en zwangere vrouwen

Reis je met kinderen of ben je zwanger? Perfect! Op Liege Airport houden we van leven in de brouwerij. Hier vind je alle informatie om je reis goed voor te bereiden en vlot je weg te vinden op de luchthaven.

Reisdocumenten 

Denk aan de volgende documenten, zodat je niet in paniek raakt op het moment dat je moet inchecken:

 • Identiteitskaarten (of paspoorten als je naar Marokko reist).
 • Voor kinderen jonger dan 12 jaar: een geldige identiteitskaart of kids-ID. Deze kun je bij je gemeentebestuur aanvragen.
 • Voor kinderen ouder dan 12 jaar: een (geldige) nationale identiteitskaart.
 • Voor alleenreizende kinderen: een door het gemeentebestuur ondertekend bewijs van toestemming van de ouders. In principe is deze toestemming ook nodig wanneer een van beide ouders niet samen met de kinderen reist.
 • Reserveringen of instapkaarten.
 • Gezondheidsboekjes van alle gezinsleden.
Alles over de reisdocumenten die je moet meenemen

Verzekeringen

Hoewel je BA- en gezinsverzekering het hele jaar dekking bieden voor bepaalde aspecten van je aansprakelijkheid, heb je in het buitenland een reisverzekering nodig als de nood aan de man komt. Het goede nieuws is dat je onder bepaalde voorwaarden standaard verzekerd bent als je een kredietcard hebt. Maar hiermee ben je niet gedekt in alle situaties. Je moet de dekking dus aanvullen met een aparte reisverzekering.

Alles over reisverzekeringen

Aankomst op de luchthaven en parking

Liege Airport is de gezinsluchthaven bij uitstek. Ze ligt naast de autosnelweg en is zeer gemakkelijk bereikbaar, of je nu vanuit Brussel, Antwerpen, Namen, Nederland of Duitsland komt. Vlak voor de toegang tot de terminal heb je de beschikking over een parking. Zo hoef je niet te manoeuvreren, je auto te verplaatsen of in de file te staan. Kortom, je vermijdt alles wat kinderen (en dus ook grote mensen) stress kan bezorgen!

Alles over de bereikbaarheid en de parking

Bagage

 • Kinderhapjes voor in het vliegtuig

Je mag een versnapering in je handbagage meenemen, maar geen vloeibare dranken. Babyvoeding (melk en voeding in potjes en flesjes) is toegestaan in de handbagage, in voldoende hoeveelheden voor de duur van de vlucht. Producten die je in de winkels, bars en restaurants in de vertrekhal hebt gekocht, mag je meenemen aan boord van het vliegtuig.

 • Speciale geneesmiddelen en behandelingen

Geneesmiddelen, behandelingen en dieetbestanddelen zijn ook toegestaan in het vliegtuig. Zorg voor een medisch attest. Bij de veiligheidscontrole kan erom worden gevraagd.

Met internet verbonden apparaten

Computers, smartphones en tablets zijn op alle vluchten toegestaan. Je moet ze niet in je ruimbagage maar in je handbagage stoppen. Goed om te weten: zowel in je hand- als in je ruimbagage zijn hoverboards verboden. Selfiesticks mag je daarentegen wel als hand- of ruimbagage meenemen.

Alles over verboden voorwerpen in het laadruim en de cabine

Overnachten, eten en winkelen

Liege Airport biedt je alle noodzakelijke diensten om per vliegtuig te reizen. Zo zijn er mogelijkheden om te:

 • Slapen op de luchthaven: welkom in Hotel Park Inn by Radisson.
 • Eten op de luchthaven: ontdek de bars en restaurants in het publieksgedeelte en in de vertrekhal van Liege Airport.
 • Winkelen: bekijk het winkelaanbod op Liege Aiport.

Ontspanning

Als volwassenen zijn we al tevreden als we aan boord een goed boek of tijdschrift kunnen lezen of een dutje kunnen doen, maar kinderen zijn vaak wat veeleisender. Zorg voor muziek, films, games en apps om de kinderen bezig te houden op hun smartphone of tablet. Je kunt ze ook kleurplaten, Djeco-kaartspellen of boeken aanbieden, zodat ze niet op hun beeldscherm kijken tijdens de vliegreis.

Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11