Praktische informatie

Reisgids

Mensen met een beperkte mobiliteit

Je checklist om zorgeloos te reizen.

Als je mobiliteit beperkt is, wil je natuurlijk zeker weten dat alles in het werk wordt gesteld om je een aangename reis te bezorgen vanaf Liege Airport. Alles wat je over je reis moet weten, vind je hier.

Reisdocumenten 

Naast je identiteitskaart of eventuele paspoort en je vliegticket moet je niet vergeten om je gezondheidsboekje/check-up mee te nemen, zodat je in geval van nood verzekerd bent van aangepaste hulp.

Verzekeringen

Als je een creditcard hebt, ben je onder bepaalde voorwaarden standaard verzekerd. Maar hiermee ben je niet in alle situaties gedekt. Je moet de dekking dus aanvullen met een aparte reisverzekering. Ga dus zorgvuldig na of de door jou af te sluiten verzekering afgestemd is op de risico’s waaraan je bent blootgesteld.

Alles over reisverzekeringen

Aankomst op de luchthaven en parking

Liege Airport ligt naast de autosnelweg en is zeer gemakkelijk bereikbaar, of je nu vanuit Brussel, Antwerpen, Namen, Nederland of Duitsland komt. Vlak voor de toegang tot de terminal heb je de beschikking over een parking.

Begeleider

Je kunt natuurlijk ook een host van Liege Airport om hulp vragen. Hij begeleidt je vanaf je aankomst totdat je aan boord van het vliegtuig gaat.

Meer informatie

Bagage

Speciale geneesmiddelen en behandelingen

Geneesmiddelen, behandelingen en dieetbestanddelen zijn toegestaan in het vliegtuig. Zorg voor een medisch attest. Bij de veiligheidscontrole kan erom worden gevraagd.

Met internet verbonden apparaten

Alle apparaten met een lithiumbatterij moet je niet in je ruimbagage maar in je handbagage stoppen.

Alles over verboden voorwerpen in het laadruim en de cabine

Overnachten, eten en winkelen

Liege Airport biedt je alle noodzakelijke diensten om je vliegreis naar wens aan te vullen. Zo zijn er mogelijkheden om te:

  • Slapen op de luchthaven: Hotel Park Inn by Radisson biedt speciaal aangepaste kamers voor mensen met een beperkte mobiliteit.
  • Eten op de luchthaven: Liege Airport omvat verschillende bars en restaurants in het publieksgedeelte en in de vertrekhal. Het restaurant bevindt zich op de 2de verdieping van de luchthaven. Het is bereikbaar via een lift en biedt een vrij uitzicht op de start- en landingsbanen.
  • Winkelen: bekijk het winkelaanbod op Liege Aiport. Alle winkels zijn optimaal toegankelijk voor alle reizigers.

 

Praktische informatie

Toegang en diensten voor mensen met beperkte mobiliteit

  • Talrijke parkeerplaatsen voor mindervaliden tegenover de passagiersterminal en op hetzelfde niveau als de hoofdingang ;
  • Liften met toegang tot de incheckbalies, het restaurant op de 1e verdieping, de veiligheidscontroles, de dutyfree shop en de gates ;
  • Begeleider op aanvraag bij de luchtvaartmaatschappij Meer info voor TUI Fly
  • Centraal onthaalpunt ;
  • Zeer korte afstanden tussen de incheckbalies en de gates.
Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11