Praktische informatie

Reisgids

Thuis

Bagage

Inpakken voelt al een beetje als op vakantie gaan. Het is ook hét moment om zorgvuldig rekening te houden met de regeltjes die op alle luchthavens van toepassing zijn. Routinecontrole!

De eigen regels van je luchtvaartmaatschappij

Het eerstnagaan, is hoeveel bagage je luchtvaartmaatschappij toestaat en welke afmetingen deze bagage mag hebben. Als je optimistisch van aard bent of verwacht dat je met 12 kg feta uit Athene terugkomt, denk er dan aan om betaalde bagage aan je reservering toe te voegen. Zo voorkom je een (vaak duurdere) toeslag op het moment van aangifte van je bagage bij de balie van je luchtvaartmaatschappij.

 

  • Koffers in het laadruim: naar gelang de maatschappij kan het gewicht variëren van 15 tot 25 of zelfs 30 kg. Elke extra kilo kan in rekening worden gebracht tegen een prijs van wel € 10 per kilo. Vooruitzien is dus het devies. En een goede weegschaal helpt je daarbij!
  • Koffers in de cabine: in principe heeft elke passagier recht op een koffer in de cabine. Een handtas of een licht rugzakje is ook toegestaan. Hetzelfde geldt voor kleine aankopen die je in de vertrekhal hebt gedaan.

Toegestane/verboden voorwerpen, in het laadruim en in de cabine

 

  • Maaltijden en versnaperingen: Je mag een versnapering in je handbagage meenemen, maar geen vloeibare dranken. Babyvoeding (melk en voeding in potjes en flesjes) is toegestaan in de handbagage, in voldoende hoeveelheden voor de duur van de vlucht. Producten die je in de winkels, bars en restaurants in de vertrekhal hebt gekocht, mag je ook meenemen aan boord van het vliegtuig.
  • Geneesmiddelen: Geneesmiddelen, behandelingen en dieetbestanddelen zijn ook toegestaan. Zorg voor een medisch attest. Bij de veiligheidscontrole kan erom worden gevraagd.
Ik bestel nu mijn Travel Pharma-pakket!

Afhankelijk van je bestemming stelt Travel Pharma een speciale reisapotheek samen voor jou en je naasten. Zo nodig kun je er natuurlijk ook specifieke geneesmiddelen aan toevoegen. Slim en bijzonder praktisch. Bij iedereen favoriet!

  • Vloeistoffen: Dranken (bv. water, soep, siroop), vloeibare of halfvloeibare voedingsmiddelen (bv. chocoladepasta, jam, smeerkaas), gels, crèmes, contactlensvloeistof, tandpasta, scheerschuim, douchegel, deodorant, parfum, mascara, lippenstift, hoestsiroop en sprays (bv. haarlak) horen thuis in je ruimbagage. Als het om een beperkte hoeveelheid (100 ml per verpakking) gaat, mag je ze ook in je handbagage meenemen. In dat geval moet je ze bij elkaar doen in een doorzichtig plastic zakje met sluiting, dat een inhoud van maximaal 1 liter mag hebben. Goed om te weten: vloeibare producten die je in de vertrekhal koopt, krijg je overhandigd in een verzegelde zak, die je pas mag openen nadat je op je bestemming langs de veiligheidscontrole bent.
  • Gevaarlijke of giftige stoffen: Brandbare vloeistoffen, explosieven, benzine, verdunners en bleekwater moet je tijdens je vakantie op Liege Airport achterlaten als je ze per ongeluk in je koffer (hand- of ruimbagage) hebt gestopt. Hetzelfde geldt voor giftige en/of besmettelijke stoffen, radioactieve of bijtende materialen, gassen en spuitbussen met een te grote inhoud.
  • Aan wapens gelijkgestelde voorwerpen: Steekwapens, zoals dolken en vlindermessen, en vuurwapens, zoals pistolen en geweren, horen natuurlijk niet thuis in een vliegtuig en ook niet in de vertrekhal van Liege Airport. Advies voor verzamelaars en politiemensen: deze voorwerpen mogen in de ruimbagage worden vervoerd, op voorwaarde dat ze geen gevaar opleveren voor het toestel en zijn inzittenden.
  • Elektronische apparaten: Computers, smartphones, elektrische sigaretten en dergelijke die op een lithiumbatterij werken, moet je om veiligheidsredenen in je handbagage en niet in je ruimbagage vervoeren. Bij de veiligheidscontrole moeten deze apparaten gecontroleerd kunnen. Daarom moet je de beschermhoes zo nodig kunnen verwijderen.
  • Trendy voorwerpen: Zowel in je hand- als ruimbagage zijn hoverboards verboden. Selfiesticks mag je wel als hand- of ruimbagage meenemen.
De volledige lijst van verboden voorwerpen bekijken
Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11