8 Chinese steden verbonden met Wallonië

Na het winterseizoen, opnieuw Chinese vluchten op Liege Airport. Deze vluchten zijn georganiseerd door de Chinese touroperator “U-tour” en worden uitgevoerd door de Russische luchtvaartmaatschappij VIM airlines. Het aantal vluchten stijgt aanzienlijk zodat er binnenkort 8 Chinese steden verbonden zijn met Luik. Vanuit Luik vertrekken de toeristen naar België, Frankrijk, Nederland, Italië, Zwitserland, Duitsland en Scandinavië. Wallonië is voortaan een belangrijke toegangspoort naar Europa voor de Chinese toeristen. In 2017, zal Liege Airport een 100.000tal  Chinese passagiers ontvangen

« Het Chinese toerisme is in volle expansie. Eind 2014, telde men 100 miljoen reizen naar het buitenland en op het eind van 2016 schatte de wereldorganisatie voor toeristen het aantal op 120 miljoen. Meer dan 7 miljoen Chinezen reisden in 2016 naar Europa af. De meest bezochte landen zijn Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje. De nieuwe Chinese middenklasse spendeert veel geld gedurende deze reizen. », verklaart Luc Partoune, CEO van Liege Airport.

Een kwaliteitslabel

Deze buitenkans wordt benadrukt door de Waalse minister van toerisme en luchtvaartpolitiek René Collin voor wie « Wallonië zich moet verheffen tot een Chinees-vriendelijke bestemming ». De nodige aanpassingen moeten worden aangebracht om ons toeristisch aanbod aan de wensen van deze nieuwe klanten te vervullen. Een specifiek label «Kwaliteit China», aangepast per sector, is in volle ontwikkeling, om onze opmars en de kwaliteitsaspecten te verzekeren. Dit label houdt een serie van essentiële regels in, die overeen komen met de normen en waarden van onze Chinese klanten.

De klanten worden in de watten gelegd, verklaard Luc Partoune: « U-tour is gecharmeerd door de flexibiliteit, de ontvangst, de uren en de infrastructuur. De ligging van Luik, in het hart van Europa, bevalt hun helemaal net zoals de grote van onze luchthaven en de gastvrijheid. We hebben hard gewerkt om onze terminal aan te passen aan deze nieuwe stroom van toeristen. We geven hun een kwaliteitsvol ontvangst en we spelen snel in op hun wensen ». Personeel die Mandarijns spreken zijn aangeworven en alle informatieborden zijn vertaald naar het Chinees.

De Belgische ambassade in Peking is hoofdzakelijk actief geweest in de voorbereidingen, de discussies en de organisatie van deze operatie. Om de Chinese toeristen toe te laten in Europa, heeft het team van ambassadeur Michel Malherbe een belangrijke rol gespeeld in de aflevering van de visa’s.

Daarnaast zijn er de voordelen voor de economie en de werkgelegenheid. Het is alsook een mooie opportuniteit voor Luik om zich als internationale toegangspoort te tonen en elke week honderden Chinese toeristen te ontvangen.

terug Nieuwslinks
Ontdek je volgende reis !
Meer informatie
Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11