Humanitaire vlucht naar Tsjaad

Meer dan 80 ton eerstehulpgoederen die door UNICEF waren geleverd, zoals dekens en zeilen voor onderkomens, dieetvoeding voor ondervoede kinderen, medische apparatuur en geneesmiddelen, zijn vanochtend in de Tsjadische hoofdstad N’Djamena aangekomen met een humanitaire vlucht die door Panalpina gecharterd en uitgevoerd is.

De hulpvlucht, die door het Charter Network van Panalpina was georganiseerd, was de dag ervoor (woensdag) opgestegen vanaf Liege Airport. Deze producten kunnen voorzien in de schreeuwende behoeften op het gebied van gezondheid, hygiëne, voeding en kinderspeelgoed waarmee de vluchtelingenkampen te maken hebben.  “Ons doel is om de kwetsbaarste kinderen te bereiken die dringend geholpen moeten worden. In de Tsjadische enclave zijn er daar veel van”, zegt Elsbeth Müller, Executive Director van het Zwitserse comité van UNICEF.

Liège Airport is er van zijn kant trots op over de middelen te beschikken om dit soort vluchten mogelijk te maken. Christian Delcourt, Communication Manager van Liège Airport:

“Liege Airport heeft zich gespecialiseerd in humanitaire vluchten om aan de logistieke behoeften van de ter plaatse aanwezige ngo’s te voldoen en snelle en doeltreffende bijstand in noodsituaties mogelijk te maken. Midden in Europa hebben we een logistieke hub voor de humanitaire sector gevormd. AZG, het Rode Kruis, UNICEF, de WHO, het World Food Program en de VN doen een beroep op onze luchthaven en de diensten die door de partners van Liege Airport worden aangeboden. Door zijn ligging in het hart van Europa is Liege Airport een essentiële hub voor de ontwikkeling van deze activiteiten binnen en buiten de grenzen van de Europese Unie. In 2010 was Liege Airport het centrum van de internationale hulp die na de aardbeving in Haïti op gang kwam. En onlangs heeft USAID opdracht gegeven om Liege Airport te laten uitgroeien tot het belangrijkste doorvoerpunt voor goederen die bestemd zijn voor de strijd tegen ebola in West-Afrika. Een groot deel van de humanitaire hulp na de natuurrampen in Turkije, Thailand en de Filipijnen liep ook via onze luchthaven. Liege Airport is er heel trots op mensen in nood op deze manier te kunnen helpen.”

terug Nieuwslinks
Ontdek je volgende reis !
Meer informatie
Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11