Covid-19 en reisformaliteiten

Covid-certificaat, PCR-test, vaccinatie, toelatingsvoorwaarden voor kinderen,…

Alles wat u moet weten voor u op reis vertrekt

Hier zijn de handige links die u kunt raadplegen voor uw vertrek. Deze informatie verandert elke dag. Zorg ervoor dat u ze regelmatig controleert.

Reisadviezen : https://www.info-coronavirus.be/nl/veilig-reizen/

Het Ministerie van Buitenlandse Zakenhttps://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Lijst met kleurcodes per land om een risico-inschatting te kunnen maken : https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Documenten en regels voor elk Europees land : https://reopen.europa.eu/nl/

Voor meer gedetailleerde informatie en updates over geldende reisbeperkingen, kan je terecht bij het call center van Buitenlandse Zaken +32 (0) 2 501 4000 op weekdagen van 9 uur tot 17 uur.

Nodige en onderstaande documenten tijdens de COVID-19 periode :

Voor reizen naar het buitenland vanuit België :

 • Identiteitskaart of internationaal paspoort. Controleer de geldigheid ervan.
 • Voor sommige landen :
  • Een negatieve COVID-19 test.  Op Liege Airport kunt u een COVID -19 test laten afnemen (zonder voorafgaande afspraak – maandag t/m zaterdag, van 10.00 tot 18.00).
  • Voor reizen binnen Europa, het ‘Europees digitaal coronacertificaat’ (digitaal of afgedrukt op papier) dat bewijst dat je gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test aflegde of dat je hersteld bent van Covid-19.
   • Ga naar  CovidSafeBe voor meer info en om je Covidsafe certificaat te downloaden.
 • Sommige landen van bestemming vragen eveneens een hotelreservatie of plaats van verblijf.

Alles wat u moet weten voordat u terugkeert naar België.

Hier is de link voor alle vragen omtrent de van toepassing zijnde regels bij een aankomst in België: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Concreet :

Als u van plan bent naar België te reizen of naar België terug te keren na een verblijf in het buitenland, moet u binnen 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form invullen.

Het PLF moet ingevuld worden door:

 • alle personen die naar België reizen, behalve:
  • wanneer ze minder dan 48 uur in België blijven,
  • wanneer ze naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur.
 • Reist u met het vliegtuig of per boot naar België ? Dan moet u altijd het PLF invullen, ook als u minder dan 48 uur in België blijft of in het buitenland was.
 • Reist u met de trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone ? Dan moet u altijd het PLF invullen, ook als u minder dan 48 uur in België blijft of in het buitenland was.

Check de kleurcode van het land waar u was en/of dit land op de lijst met heel hoog risico landen staat. Ieder land/regio krijgt een kleurcode. Sommige maatregelen die van toepassing zijn op reizen naar België hangen af van de kleurcode van het land of de regio.

Kijk na welk COVID-certificaat u hebt op www.covidsafe.be. U vroeg dit in principe al aan vóór vertrek. Er bestaan drie soorten certificaten:

 • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat u volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus. U bent volledig gevaccineerd als u laatste prik minstens 2 weken geleden is.
 • Een herstelcertificaat toont aan dat u hersteld bent van COVID-19. U had een positieve PCR-test die niet ouder is dan 180 dagen en u quarantaine bent voorbij.
 • Een testcertificaat bewijst dat u een PCR-test onderging waarvan het resultaat negatief was.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij:

 

 

 

 

 

 

Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11