Praktische informatie

Reisgids

Op de luchthaven

Veiligheidscontrole en Politie

Wil je weten hoelang de veiligheidscontrole op Liege Airport duurt? Wil je je ervan overtuigen dat je geen verboden voorwerpen meeneemt in je handbagage? Deze informatie zorgt voor een goed begin van je reis.

Vriendelijke beambten, weinig of geen wachttijd bij de controlepost en een veiligheidsprocedure die altijd stipt wordt nageleefd: ook deze kleine details zorgen ervoor dat mensen graag via Liege Airport vliegen en er met plezier terugkomen.

De wachttijd bedraagt 2 minuten

Dat is de normale wachttijd voor de veiligheidscontrole op Liege Airport. Hoewel je zelden in de rij hoeft te staan, moet je ’s zomers of bij grote drukte rekenen op 8 tot 15 minuten wachttijd. Zo voorkom je onaangename verrassingen

De controle: praktische tips om niets te vergeten

Het is zover, je staat in de korte rij vóór de veiligheidscontrole op Liege Airport. Het traditionele ritueel kan dus beginnen. Deze tips helpen ons om je minder lastig te vallen!

  • Pak een plastic bakje om je jas, horloge, riem en andere metalen voorwerpen in te leggen;
  • Leg ook je elektronische apparaten (smartphone, tablet, pc, fototoestel enz.) zonder beschermhoes in dit bakje;
  • Vergeet niet om vloeibare producten (max. 100 ml per stuk) – in een doorzichtig, hersluitbaar zakje met een inhoud van max. 1 liter – uit je handbagage te nemen;
  • Leg je handbagage op de lopende band.
  • Ga bij het detectiepoortje staan en wacht tot de veiligheidsbeambte je vraagt om naar voren te lopen.
  • Klinkt er een pieptoon wanneer je door het poortje loopt? Maak je niet ongerust. Het is vast een verborgen of vergeten metalen deeltje (bv. hielkussen, trouwring) dat het signaal veroorzaakt. Onze beambten controleren je om veiligheidsredenen. De handen van alle gecontroleerde passagiers worden ook gescand om eventuele sporen van verboden producten op te sporen.
  • Er vindt ook een willekeurige selectie plaats om vast te stellen welke bagage extra gecontroleerd moet worden.

Al onze veiligheidsbeambten zijn getraind om je welwillend te benaderen en je spullen zorgvuldig te behandelen.

Lijst met verboden voorwerpen in het vliegtuig

Hoe kun je een geweigerd voorwerp terugkrijgen?

Werd er een van je spullen geweigerd? Er zijn verschillende manieren om een voorwerp te behouden waaraan je gehecht bent:

  • Een vriend bellen 

Als een vriend of familielid je op de luchthaven heeft afgezet en nog in de ontvangstruimte of in de buurt van Liege Airport is, kun je hem bellen en vragen om het geweigerde voorwerp op te halen.

  • Het geweigerde voorwerp ophalen na je vakantie 

Maar weinig passagiers weten het. Je kunt vragen om het geweigerde voorwerp op de luchthaven in bewaring te geven (maximaal één maand) totdat je terug bent. Tegen betaling van € 15 kun je het dan terugkrijgen. Het voorwerp wordt in een verzegelde verpakking bewaard.

Waar kun je in bewaring gegeven spullen terugkrijgen? Aan het loket van ruimte 120 in de luchthaventerminal.

Meer informatie: +32 4 234 84 21

  • Afstand doen van het geweigerde voorwerp 

Je kunt ook besluiten om afstand te doen van het voorwerp dat bij de veiligheidscontrole is geweigerd. Het wordt dan door ons weggegooid of vernietigd.

 

Heb je een probleem ?
Neem dan contact op met onze klantenservice
Receptie
Klantenservice
+32 4 234 84 11